Walentynki-najnowszy
numer Magazynu Aromat Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej dostępny
jest już w sieci (klik).
Wydanie jest to specjalne, gdyż to wyjątkowy dzień pełen pocałunków, czułości, podarunków i
smakołyków. Czas romantycznych śniadań, deserów czy kolacji.
Spieszymy zatem z pomysłami, co by również kulinarnie Was
dopieścić. Mamy przepisy na słodkie przysmaki jak i te wytrawne.
Doradzimy, jakie wino wybrać na randkę? Wyjaśnimy, co to takiego
afrodyzjak? Zajrzyj i przeczytaj w każdą chwilę bliską Twemu
sercu
Tarta z czerwoną cebulą i serem feta-bardzo smaczna opozycja obiadowa, kolacyjna lub imprezowa. Czerwona cebula w postaci konfitury przełamanej octem balsamicznym, słona feta i czarne oliwki dopełniają smaku i koloru. Tarta z czerwoną cebulą i serem feta jest szybka w przygotowaniu w dodatku smakuje obłędnie J Przepis na tą niezwykłą tartę znalazłam w „Wysokich Obcasach” autor: Marta Gessler. Tak mi posmakowała ta tarta z czerwoną cebulą i fetą, że przepis zapisuję u siebie co by jeść i smakować ją częściej. Wam ją też smacznie polecam J Składniki: 2 duże czerwone cebule obrane i pokrojone w piórka 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki octu balsamico 1 opakowanie ciasta francuskiego 100 g sera feta pokruszonego na małe kawałki 175 g czarnych oliwek bez pestek 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Na oliwie, na wolnym ogniu podsmaż cebulę. Dodaj cukier, ocet balsamico i smaż ok. 5 min, aż sos się zredukuje i będ
Komentarze
Prześlij komentarz