Truskawkowy pudding jaglany-
przepis pochodzi z Aromatu- Magazynu Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej (str. 31)Klik - łatwy, bezglutenowy, szybki deser.
A truskawki królują ostatnio na bloguJ Do
puddingu wystarczy wziąć truskawki, kaszę jaglaną oraz borówki lub jagody.
Kwaśne truskawki możemy dosłodzić miodem/stewią/brązowym cukrem. SmacznegoJ A w Aromacie znajdziecie przepisy na inne
letnie smakołyki i nie tylkoJ Zapraszam do lektury:)
Składniki:
- 0,5 kg truskawek
- 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- 125 g borówek/ jagód
Przygotowanie: Truskawki i kaszę
jaglaną zmiksuj w blenderze. Skosztuj, ewentualnie posłódź do smaku. Połowę
borówek/jagód wrzuć na dno szklanek. Wlej truskawkowy pudding. Drugą połową
borówek/jagód udekoruj wierzch. Gotowe. Jedz i smakujJ
dowód na to, że smak tkwi w prostocie!
OdpowiedzUsuńNo właśnie:)
Usuń