Szpinak,
szparagi czy cukinia! Wiosna w pe艂ni馃槉
na talerzu zielono. U mnie nawet na patelni i piekarniku. Uwielbiam ten czas, gdy
tak wszystko kwitnie i coraz dojrzewaj膮 to nowe warzywa i owoce, z kt贸rych mo偶na
co艣 wspania艂ego wyczarowa膰 lub powr贸ci膰 do kochanych, sezonowych da艅. Zielona
zapiekanka z jajkami i szpinakiem - pyszna
i banalnie prosta w przygotowaniu. Polecam, by jej spr贸bowa膰馃槉
Tu znajdziesz wi臋cej
zielonych przepis贸w:
Shrekowe pulpety, Koktajl dobroci, Cukinowe risotto, Szparagi w migda艂ach, Szparagowa zupa krem czy Szparagowa sa艂atka na drugie 艣niadanie
Zach臋cam do
skorzystania z tych jak i pozosta艂ych przepis贸w zgromadzonych na moim blogu馃槉
Zielona zapiekanka z
jajkami
4 偶贸艂tka
4 bia艂ka
250 g szpinaku
250 g ugotowanego
makaronu
2 z膮bki czosnku
2 艂y偶ki oleju
1-2 dymki
S贸l i pieprz
mas艂o do smarowania
Przygotowanie: Na patelni rozgrzej olej. Wrzu膰 posiekany szpinak i czosnek. Przypraw sol膮 i pieprzem. 呕贸艂tka roztrzep, po艂膮cz z drobno pokrojon膮 dymk膮, szpinakiem i makaronem. Bia艂ka ubij na sztywn膮 pian臋. Delikatnie wymieszaj z pozosta艂ymi sk艂adnikami. Nast臋pnie wszystko prze艂贸偶 do 偶aroodpornego naczynia wysmarowanego mas艂em. Wstaw do nagrzanego na piekarnika na 180°C i piecz przez 25-30 minut. Zielona zapiekanka z jajkami gotowa馃槉 Jedz i smakuj馃槉
Komentarze
Prze艣lij komentarz